Uusimmat älypuhelintrendit

Älypuhelinten suosio on edennyt vuonna 2017 peruuttamattomaan pisteeseen. Lähes jokaisella meistä on älypuhelin: hyvin todennäköisesti pitelet omaasi käsissäsi juuri nyt ja luet tätä tekstiä sen näytöltä. Älypuhelimet muuttuvat yhä älykkäämmiksi, litteämmiksi ja kykenevämmiksi vuosi vuodelta. Uusimmissa trendeissä voi olla jopa vaikeaa pysyä mukana puhelinten kehittyessä hurjaa vauhtia yhä futuristisemmiksi. Nappaa tästä mukaasi uusimmat älypuhelintrendit vuodelle 2017.

Uusimmat älypuhelintrendit

Langaton musiikintoisto

Apple on päättänyt poistaa seuraavista iPhone-malleista korvakuulokeliittimen. Jo vuoden 2016 malli, iPhone 7 otettiin vastaan täysin ilman kuulokeliitintä, mutta tämä ei toki tarkoita, etteikö musiikkia pääsisi enää kuuntelemaan. Kyseessä on langaton äänentoisto, jossa nimensä mukaisesti johdoista päästään eroon musiikin kuuntelussa. Tätä tekniikkaa käyttävät puhelimet lähettävät toistettavan äänen suoraan kuulokkeiden korvaosaan langattomasti, esimerkiksi BluTooth-teknologian avulla. Tämä trendi tulee yleistymään puhelimissa, sillä ainakin Samsung Galaxy S8 sekä iPhone 8 ollaan jo julkaistu langattomina.

Digitaaliapu ja kaksoiskamera

Yhä useammissa puhelimissa on sisäänrakennettuna digitaalinen auttaja. iPhone-puhelimissa tämä on Siri, ja nyt myös monet muut puhelinmerkit ovat kiinnostuneet aiheesta. Digitaalinen auttaja tai assistentti on eräänlainen tekoäly, joka vastaa puhelimen käyttäjän esittämiin kysymyksiin. Uusinta uutta on Googlen esittelemä ihmeellinen Google Assistant.

Kaksoiskameralla ei suinkaan tarkoiteta etu-ja takakameraa – sehän on jo viime vuosikymmenen uutisia. Kyseessä tällä kertaa on kameran takaosassa sijaitseva tuplakamera, eli kaksi erillistä kameran linssiä, jotka ottavat kuvan yhdessä. Tällä voidaan saavuttaa parempi kuvanlaatu, analoginen zoomaus sekä paljon muuta, mihin yksi kamera ei yksin voisi koskaan pystyä.

Nappuloista eroon

Vuonna 2017 viimeisetkin puhelimet tullaan luultavasti suunnittelemaan nappulattomina. Esimerkiksi iPhonen valmistaja Apple on päättänyt päästä eroon iPadin ja iPhonen tunnetusta mutta kookkaasta koti-nappulasta saadakseen lisää ruututilaa pieneen laitteeseen. Monien muiden valmistajien puhelimissa nappulat ovat pieniä ja suhteellisen huomaamattomia, mutta joissakin laitteissa puhelimen voi herättää esimerkiksi laittamalla sormensa sormenjälkitunnistimeen, joka sijaitsee puhelimen takaosassa. Tämä on paitsi nappulaton, myös turvallisempi tapa herättää puhelin verrattuna kotinappulaan, sillä puhelinta pääsee käyttämään vain sormenjäljen täsmätessä.

Taitettavat älypuhelimet

Myöhemmin vuonna 2017 julkaistavaksi suunniteltu prototyyppi Samsungilta yhdistää retron ja modernin. Kyseessä on taitettava älypuhelin: kuin läppäpuhelin, mutta nykyaikainen. Taitettava älypuhelin on kuin normaali, mutta näyttö kääntyy kiinni kuin kirja. Tämä suojelee näyttöä erinomaisesti, sillä se ei enää ole paljaana laukussa tai puhelimen tipahtaessa. Muutkin valmistajat ovat kiinnostuneita taitettavuudesta, mutta nähtäväksi jää, kuinka käytännölliseksi taitettava puhelin osoittautuu.